Rune i front fulgt av Kristoffer og Marius

CK Sotra i NM Lagtempo 2015

CK Sotra NM Lagtempo 01

Fra venstre: Marius Hafsås, Rune Foldnes og Kristoffer Skjerping

CK Sotra stilte med drømmelaget på NM Lagtempoen i Brumunddal tirsdag 23 juni. To av landets fremste sykkel talenter i Kristoffer Skjerping og Marius Hafsås og CK Sotra veteran Rune Foldnes. Alle tre stilte med egne støttespillere samt at Bjarte Hetlevik fra klubben hadde tatt turen over fjellet for å bistå våre ryttere. CK Sotra hadde også god hjelp av Frode Jarle Jacobsen / Team Fixit som stilte med både følgebil og teknisk support. Stor takk til ham og Team Fixit.

CK Sotra sitt lag var på forhånd utpekt til en av medaljekandidatene i NM Lagtempo. Gutta var topp motivert for oppgaven og klar til å klinke til fra start. Med 60 km/t i snittfart ut fra start leverte CK Sotra den raskeste åpningen fram til 1 km. Tempoløypen i Brumunddal var på vel 57 km og var en krevende løype. Det var rullende terreng hele veien, to lengre stigninger og til dels dårlig asfalt. Første lengre stigning på 3 km med 4% stigning ble forsert i 33 – 35 km/t. CK Sotra sitt lag ble etterhvert redusert til to mann da veteranen vår måtte slippe ungdommene Kristoffer og Marius.

Rune i front fulgt av Kristoffer og Marius

Rune i front fulgt av Kristoffer og Marius

Etter ca 19 km ble Sandefjord kjørt inn med 3 minutter av CK Sotra. 21 km var første offisielle mellomtid og her ledet CK Sotra fram til ca 12 lag hadde passert. Etter hvert ble det klart at CK Sotra knivet med Grenland om 5. plassen. Som tredje startende lag på tempoen hadde CK Sotra heller ikke de andre lagene sine tider å kjøre på. 15 km igjen til mål lå Grenland 13 sekunder foran CK Sotra. Marius og Kristoffer kjørte med hjertet utenpå drakten. Prikking for øynene og krampe i låret var ikke noe hindring. I slakk nedoverbakke var farten rundt 80 km/t flere ganger og på flatene gikk det i over 50 km/t. Dette trykket ble holdt helt inn til mål. Da var det bare å vente til de andre lagene som var ute i løypen skulle komme til mål og spesielt Grenland. Grenland greide ikke å matche CK Sotra sin avslutning og endte tilslutt 9 sekunder bak CK Sotra. Grenland tapte altså 22 sekunder på de siste 15 km i forhold til CK Sotra. Dermed kunne CK Sotra sikre femte plass på NM Lagtempo 2015, med kun 1:27 opp til medaljeplass.

Kristoffer og Marius ved målgang på en sterk 5. plass

Kristoffer og Marius ved målgang på en sterk 5. plass

Rune kom i mål ca 10 minutt bak Kristoffer og Marius, men til tross for å ha kjørt mye av løypen alene, kjørte han raskere en noen av lagene som deltok i NM. Det viser nivået som er i CK Sotra sitt lag. Det var en fabelaktiv CK Sotra support under lagtempoen og vi hadde folk ved start, mål og ute i løypen. Oppmoder flest mulig til å sette av tid neste år til å være med på NM lagtempo. Det er unik stemning i og rundt løypen. Lagtempoen er sykkelens formel 1 øvelse og med klubben vår blant de beste i landet.

Resultater NM Lagtempo:
1) Lillehammer CK 1:09:19
2) Stavanger SK +00:34
3) Sandnes Sykleklubb +02:30
4) Bergen CK +03:04
5) CK Sotra +03:57