Olav på løpedelen inn mot hjertet av Rondane. Foto Paul Strehlenert

Olav Krogsæter med sterk 4. plass på Oppland Xtreme Triathlon

Lørdag 27. juni 2015 gikk historiens første Oppland Xtreme Triathlon av stabelen. Det er en fulldistanse triatlon som går gjennom hele Oppland fylke fra sør til nord. Svømmingen foregår i Randsfjorden, sør for Dokka, syklingen fra Randsfjorden, videre nordover gjennom hele Valdres og over Valdresflya, før løypa går nedover igjen til Heidal ved Sjoa og Gudbrandsdalen, tilsammen 204 km. Marathon etappen på løpingen går da videre på småkupert asfalt den første halvparten, nordover forbi Otta, for deretter å ta bratt oppover Uldalen på grusvei den siste halvdelen. Mål er på Rondsvassbu turisthytte i hjertet av Rondane. Tilsammen er det 3500 meter stigning.

11715976_1132524033440883_86207864_n

Olav Krogsæter på løpedelen med ledsager Kåre Jørgensen. Foto: Kåre Jørgensen

CK Sotra var representert med Olav Krogsæter. Kåre Jørgensen var med som support og ledsager underveis. Olav kom inn på 4. plass totalt av alle deltakerne, og var bare ett minutt bak 3. plass. Tilsammen med skiftesonene brukte han 13 timer og 13 minutter på denne knalltøffe Xtreme Triathlon løypen.

Olav åpnet rolig og hadde etter svømmedelen kun to deltakere bak seg. Straks han gikk over på sykling begynte han å ta igjen deltakere. Særlig opp første stigning til Tonsåsen, der det stiger fra 200 til 800 meter. På toppen av Valdresflya hadde Olav jobbet seg fram til en sterk 6. plass av alle deltakere. Så bar det nedover mot Heidal og skiftesone T2.

Når Olav startet på løpedelen var nr 5 og 4 henholdsvis 10 og 15 minutter foran i løypen. Etter 23 km begynte stigningen opp mot Rondane, med 1000 meter stigning på 10 km, før det flater ut igjen de siste kilometerne. Her fikk han fornyet energi og løpelyst. Halvveis opp bakken hadde han tatt igjen deltaker nr 5 og nådde deltaker nr 4 like før toppen. 1 km før mål passerte Olav deltaker nr 3, men han mistet denne plassen like før oppløpet da det var nedoverbakke inn mot mål.

Olav på løpedelen inn mot hjertet av Rondane. Foto Paul Strehlenert

Olav på løpedelen inn mot hjertet av Rondane. Foto: Paul Strehlenert

Det var fantastisk vær på hele turen, og løypen gikk gjennom storslått norsk natur. I mål på Rondsvassbu fikk alle deltakere en varm velkomst med dusj og mat, og en god seng å hvile i. Olav kan anbefale dette arrangementet på det varmeste til alle våre Triathlon utøvere. CK Sotra gratulerer Olav med en meget sterk prestasjon.