skjaergardslogo_300dpi

Tidligere Skjærgårdsritt — 25.05.2014

På rittdagen – 26. mai 2019

Start-tidspunkt:

Under finner du en oversikt over start tidspunkt for de ulike startpuljene. Når puljene er full vil de ikke være synlig i påmeldingsportal.

CK Sotra ber om at alle som forventer å bruke lengre tid en 3:15, starter i pulje 9 som begynner kl 09:00. Dette for at vi ønsker å ha alle i mål på Tjeldstø innen kl 14:00. Matstasjon på Svelgen bru avsluttes ca kl 13:00.

Startpulje Klasse Tidspunkt for start
Pulje 9 Tid >3:15 (<25 km/t) 09:00
Trim Trim 40 km 09:20
Pulje 1 Tid 2:00 ca 41 km/t 09:30
Pulje 2 Tid 2:15 – ca 38 km/t 09:34
Pulje 3 Tid 2:20 – ca 36 km/t 09:38
Pulje 4 Tid 2:25 – ca 35 km/t 09:42
Pulje 5 Tid 2:30 – ca 34 km/t 09:46
Pulje 6 Tid 2:35 – ca 33 km/t 09:50
Pulje 7 Tid 2:40 – ca 32 km/t 09:54
Pulje 8 Tid >2:50 – (<29 km/t) 09:58
Familietur Fra Svelgen bru 20km Fra kl 10:00
Alle Barn Sykler Fra Rong Senter 10:00


Link til påmelding hos EQ Timing:
Påmelding: Klikk her!!
Se hvem som er påmeldt: Klikk her!!

Link til Live resultatservice hos EQ Timing:
Klikk her!!

Områdekart ved start:
Startområde_02

Etterpåmelding:  Det er mulig å melde seg på online helt til start, eller så lenge vi har startnummer tilgjengelig.  Vær tidlig ute og minst en time før start!! CK Sotra tilbyr Vipps (# 104106) hvis noen må løse engangslisens før start.

Familietur fra Svelgen Bru – Start fra kl 10:00.

Alle Barn Sykler fra Rong Senter – Start kl: 10:00.

Startnummer utlevering: Det vil være mulig å hente startnummer på Straume på rittdagen. Legg da inn god tid.

Hvis du skal sykle Alle Barn Sykler (10km) eller Familieløypen (20km) kan du hente startnummer på henholdsvis Rong Senter og Svelgen bru på rittdagen.

Start-område/Parkering:  Start vil være på plassen utenfor Sartorparken. Oppsamling før start på plassen bak Temahuset, (følg skiltanvisning). Her vil det også serveres bananer og saft. Det vil være mulig å parkere gratis ved Sprek & Blid sine lokaler eller de to nederste nivå ved Fjell rådhus. For parkering ved Sartor Senter følg skiltanvisning. Toaletter og garderober vil være tilgjengelig i lokaler til Sprek & Blid og det er tilgang til toaletter i Sartorparken.

Bagasje-transport:  Det blir satt opp bagasjebiler for å frakte bagasje fra Straume til Tjeldstø skule, Øygarden. Merk bagasjen godt og plasser bagasjen i bilen. NB! Avgang bagasjebil er ca kl. 10:00.

Salg / service på rittdagen:

  • CK Sotra vil ha biler i løypen som kan plukke opp deltakere som må bryte
  • Fana Sparebank vil være tilstede i målområdet med forfriskninger
  • UL Stølen tilbyr salg av kaffe ++ i målområdet
  • Returtransport for dem som ønsker dette. Kjøpes ifm påmelding
Rongsundbrua i 2009

Rongsundbrua i 2009

Link til Google maps for løypekart (85km)

Løype:
Turklasse (med tidtaking) 85 km – Start: Sartor Senter på Sotra, Fjell, Steinsland, Klokkarvik, Skogsvåg, Ågotnes, Mål: Tjeldstø i Øygarden.
Trimklasser (uten tidtaking) 40 km – Start: Sartor Senter – Ågotnes – Mål: Tjeldstø
Familietur (uten tidtaking) 20 km – Start: Svelgen bru – Mål: Tjeldstø.
Alle Barn Sykler (uten tidtaking) 10 km – Start: Rong Senter – Mål: Tjeldstø.

Skjærgårdsrittet foregår langs relativ sterk trafikkert vei. Generelt skjer deltakelse i trim/tur-ritt på eget ansvar. 

Hjelm/Lys PÅBUD:  Vi vil minne om at det er PÅBUDT med LYS både FREMME og BAK (hvitt lys foran, rødt lys bak) på sykkelen under Skjærgårdsrittet. INGEN LYS INGEN START. Det er påbudt med hjelm.

Av sikkerhetsmessige grunner krever CK Sotra at barn under 15 år sykler hele trimrittet sammen med ansvarlige voksne. Bruk gjerne gang-sykkelsti der det er naturlig på Trim rittet. Følg trafikkreglene og ta hensyn til medtrafikanter! Det er 17 års aldersgrense for å delta i turritt (85km)

Matstasjon:  Matstasjon (saft og bananer) ved Svelgen Bru.  Langing/følgebil er forbudt og medfører diskvalifikasjon. Matstasjon på Svelgen stenger kl 13:00.

Mål/målområde:  Mål er tydelig merket med CK Sotra Mål-beach-flagg og vakter. Matservering og utdeling av premier etter rittet på Tjeldstø skule i nærheten av målområdet. INGEN PARKERING I MÅLOMRÅDET OG VED TJELDSTØ SKULE. Parkering v/bussterminalen på Tjeldstø og ved SPAR butikken på Tjeldstø. 

Tidtaker-brikker:  Kun for turklassen. Engangsbrikker benyttes og disse skal festes på hver side (høyre og venstre) av hjelmen. Anvisning er beskrevet bak på startnummer. Engangsbrikkene skal ikke leveres inn.

Sikkerhet:  Skjærgårdsrittet har 8 Røde Kors vaktlag, 4 politibetjenter og over 70 vakter plassert rundt i løypa for å gjøre rittet så sikkert som mulig. Husk likevel at det er dere som til syvende og sist kan bidra mest, med å følge trafikkregler, vise hensyn til andre trafikanter og andre deltakere. Husk at dette er et tur- og trim ritt. Ta det med ro hvis det blir tett trafikk foran dere og i smale og trange partier.

Sykling tilbake mot Straume/Bergen:  Ta spesielt hensyn til deltakere som enda ikke er kommet i mål, ved å gi de så god plass som mulig. Bruk gjerne gang-sykkelsti der det er naturlig, slik at vi ikke skaper farlige situasjoner med biler som gjør forbikjøringer. IKKE sykle igjennom Kolltveit tunnelen på retur!! Følg gamleveien over Kolltveit, første vei til venstre etter YX stasjonen på Kolltveit.

Returtransport til Straume: Det vil i år være mulig å bestille returtransport tilbake til Straume. Avgangstid blir ca 14:15. Hvis det blir stor pågang vil vi kunne sette opp flere busser, og da gjerne med en avgang litt tidligere. Transport bestiller du ifm påmelding.

Henting i Øygarden med bil etter rittet: Henting kan skje ved bussterminalen på Tjeldstø/Spar butikken på Tjeldstø. Vi vil ha plassert ut vakter som vil vise veg til egnet parkering. Se også  www.cksotra.no for siste nytt!

Foto: Helene Hetlevik

Ved Tjeldstø skule etter målgang. Foto: Helene Hetlevik

Våre sponsorer:

14528591698_6d14e8e142_m Sotra Seafood a.s

Orico

MARKHUS logo (3)
logo Royal Catering
FLK_LOGO eterni_logo
Toft Mesterrør-1 ulveseth-logo
Equinor_HORIZ_logo_RGB_RED

Vi takker for støtten fra våre sponsorer!!

Siste nytt