Detaljert info om rittdagen

Start-tidspunkt:

Under finner du en oversikt over start tidspunkt for de ulike startpuljene. Når puljene er full vil de ikke være synlig i påmeldingsportal.

StartpuljeKlasseTidspunkt for start
Pulje 9Tid 3:00-5:00 (<25 km/t)08:00
TrimTrim 40 km09:00
Pulje 1 Tid 2:00 – ca 41 km/t09:15
Pulje 2Tid 2:15 – ca 38 km/t09:20
Pulje 3-5Tid 2:20 – 2:3509:24
Pulje 6Tid 2:35 – 2:4509:27
Pulje 7Tid 2:45 – 3:0009:30
Pulje 8Team Rynkeby Vestland09:35
Alle Barn SyklerFra Rong Senter10:00 – 12:00

Link til påmelding hos EQ Timing:
Påmelding: Klikk her!!

Startområde_02

Områdekart ved start:

Etterpåmelding:  Det er mulig å melde seg på online helt til start, eller så lenge vi har startnummer tilgjengelig.  Vær tidlig ute og minst en time før start!! CK Sotra tilbyr Vipps (# 104106) hvis noen må løse engangslisens før start.

Alle Barn Sykler fra Rong Senter – Start fra kl: 10:00.

Startnummer utlevering: Startnummer utdeling vil bli utenfor XXL sine lokaler på Sartor Storsenter.

  • torsdag 25/5 kl: 16:30 – 18:30
  • fredag 26/5 kl: 16:30 – 18:30

Det vil være mulig å hente startnummer på Straume på rittdagen. Legg da inn god tid.

Hvis du skal sykle Alle Barn Sykler (10km) kan du hente startnummer ved bensinstasjon på Rong på rittdagen.

Start-område/Parkering:  Start vil være på plassen utenfor Sartorparken. Oppsamling før start på plassen bak Temahuset, (følg skiltanvisning). Det vil være mulig å parkere gratis ved Sprek & Blid sine lokaler eller de to nederste nivå ved Fjell rådhus. For parkering ved Sartor Senter følg skiltanvisning. Toaletter og garderober vil være tilgjengelig i lokaler til Sprek & Blid og det er tilgang til toaletter i Sartorparken.

Bagasje-transport:  Det blir satt opp bagasjebiler for å frakte bagasje fra Straume til Tjeldstø skule, Øygarden. Merk bagasjen godt og plasser bagasjen i bilen. NB! Avgang bagasje-bil er ca kl. 9:30.

Rongsundbrua i 2009
Rongsundbrua i 2009

Link til Google maps for løypekart (85km)

Løype:
Turklasse (med tidtaking) 85 km – Start: Sartor Senter på Sotra, Fjell, Steinsland, Klokkarvik, Skogsvåg, Ågotnes, Mål: Tjeldstø i Øygarden.
Trimklasser (uten tidtaking) 40 km – Start: Sartor Senter – Ågotnes – Mål: Tjeldstø
Alle Barn Sykler (uten tidtaking) 10 km – Start: Rong Senter – Mål: Tjeldstø.

Skjærgårdsrittet foregår langs relativ sterk trafikkert vei. Generelt skjer deltakelse i trim/tur-ritt på eget ansvar.

Hjelm/Lys PÅBUD:  Vi vil minne om at det er PÅBUDT med LYS både FREMME og BAK (hvitt lys foran, rødt lys bak) på sykkelen under Skjærgårdsrittet. INGEN LYS INGEN START. Det er påbudt med hjelm.

Av sikkerhetsmessige grunner krever CK Sotra at barn under 15 år sykler hele trimrittet sammen med ansvarlige voksne. Bruk gjerne gang-sykkelsti der det er naturlig på Trim rittet. Følg trafikkreglene og ta hensyn til medtrafikanter! Det er 17 års aldersgrense for å delta i turritt (85km)

Standard landeveisykkel skal brukes på turritt. Det er ikke tillatt med el-sykkel på turritt med tidtaking.

Matstasjon: Det vil bli servert drikke og frukt på Svelgen bru.  Langing/følgebil er forbudt og medfører diskvalifikasjon.

Mål/målområde:  Mål er tydelig merket med CK Sotra Mål-beach-flagg og vakter. Matservering og utdeling av premier etter rittet på Tjeldstø skule i nærheten av målområdet. INGEN PARKERING I MÅLOMRÅDET OG VED TJELDSTØ SKULE. Parkering v/bussterminalen på Tjeldstø og ved SPAR butikken på Tjeldstø. 

Tidtaker-brikker:  Kun for turklassen. Engangsbrikker benyttes og disse skal festes på hver side (høyre og venstre) av hjelmen. Anvisning er beskrevet bak på startnummer. Engangsbrikkene skal ikke leveres inn.

Sikkerhet:  Skjærgårdsrittet har 8 Røde Kors vaktlag, 4 politibetjenter og over 70 vakter plassert rundt i løypa for å gjøre rittet så sikkert som mulig. Husk likevel at det er dere som til syvende og sist kan bidra mest, med å følge trafikkregler, vise hensyn til andre trafikanter og andre deltakere. Husk at dette er et tur- og trim ritt. Ta det med ro hvis det blir tett trafikk foran dere og i smale og trange partier.

Sykling tilbake mot Straume/Bergen:  Ta spesielt hensyn til deltakere som enda ikke er kommet i mål, ved å gi de så god plass som mulig. Bruk gjerne gang-sykkelsti der det er naturlig, slik at vi ikke skaper farlige situasjoner med biler som gjør forbikjøringer. IKKE sykle igjennom Kolltveit tunnelen på retur!! Følg gamleveien over Kolltveit, første vei til venstre etter bensinstasjonen på Kolltveit.

Returtransport til Straume: Det vil være mulig å kjøpe returbillett med buss fra Tjeldstø for dem som ønsker dette. Avgang fra Tjeldstø skule ca kl 13:00. Bussbillett kjøpes med påmelding. Hvis ledig plass med buss vil det også være mulig å kjøpe returbillett på Tjeldstø skule på rittdagen.

Henting i Øygarden med bil etter rittet: Henting kan skje ved bussterminalen på Tjeldstø/Spar butikken på Tjeldstø. Vi vil ha plassert ut vakter som vil vise veg til egnet parkering. Se også  www.cksotra.no for siste nytt!

Foto: Helene Hetlevik
Ved Tjeldstø skule etter målgang. Foto: Helene Hetlevik

Takk til våre sponsorer: